Kvóta vs. léghevítő regiszterek (2022-11-18)

Költségmegtakarítás léghevítő egységekkel!

Nemcsak az alapfűtésben, de kiegészítő fűtésként is érdemes villamos energiát használni: pl. léghevítő berendezések friss, vagy előkezelt levegő (gázok) melegítésére, vagy becsavaros csőfűtőtestek vízmelegítés (folyadékok) elektromos rásegítésére.

Ma már jobban megéri a gázüzemű szárítóberendezéseket is átalakítani elektromos fűtésűre és fokozottan érdemes fűtésre használni a villamos energiát, mert megfelelő rendszerszintű alkalmazás esetén jelentősen hozzájárul az áram és gázkvóták optimális kezeléséhez, és segítségével lehetséges lehet egy adott kvótán belül maradni és/vagy több kvótát elosztani, kiegyenlíteni.

A gázüzemű szárítók fűtésekor a füstgázzal jelentős mennyiségű hőenergia távozik a rendszerből, a hő egyrésze elmegy a füstgázzal, mely az elektromos fűtés használatakor nem áll fenn és nincs ilyen veszteség.

Ez önmagában is jelentős mennyiségű energia megtakarítását eredményezi. Tapasztalatok alapján a gázégő teljesítményének kb. 50-60%-át elegendő beépíteni az elektromos fűtés esetén.

Az Inpiro Kft. különböző hosszúságú és teljesítményű egyenes csőfűtőtesteket tart raktáron, melyekkel a különböző légcsatornaméretekhez és légsebességekhez rövid határidővel tudunk gyártani léghevítő egységeket.

A gázról áramra történő átállásban, elektromos fűtési kérdésekben az ipar és a háztartások részére egyaránt kínálunk megoldásokat.